Botox

Botox

«Botox» et navn på legemiddel, hvor virkestoffet er Botulinumtoxin A. Det brukes bl.a mot spasmer, stiv nakke, migrene, bruxisme (gnisse tenner, overdrevent sterk kjevemuskel,) hyperhidrose (overdreven svette i armhuler og under føttene.) M.m.

«Vistabel» er navnet på det kosmetiske produktet som også innholder virkestoffet Botulinumtoxin A. Det brukes i små doser til å hemme muskelsammentrekningen i sterke ansiktsmuskler og på halsen, slik at rynker og linjer glattes ut.

Alle ønsker å se og imøtekommende ut, men dype furer og rynker rundt øyne, panne opplagte og mellom øynene kan bidra til man kan se eldre, «strenge» eller irriterte ut. Vistabel er en behandling som fjerner rynker nesten umiddelbart. Behandlingen passer godt for beffektiv åde menn og kvinner og effekten varer i snitt 3–5 måneder.

Vi har lang erfaring med Botox og kan vise til svært gode resultater. Hos oss utføres Botox-injeksjoner av kosmetiske sykepleiere med spesialutdannelse innen medisinsk og kosmetisk behandling.

 

• Har du spørsmål om våre kosmetiske behandlinger, kan du sende en e-post til en av våre kosmetiske sykepleier: Monica Nygård

• Timebestilling: Ring oss på tlf. 45466636

 

Botox er et registrert legemiddel som benyttes til å fjerne rynker. Vistabel virker på de små ansiktsmusklene og hindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir den overliggende huden jevnere og rynker glattes ut.

Smilerynker og poser under øynene

 

Botox brukes for å lamme muskler og egner seg meget godt til behandling av smilerynker. Dette forandrer ikke utseendet rundt øynene, men vil være effektivt for å redusere smilerynker dersom det er sjenerende.

Mange får ofte en ekstra pose under øynene når de smiler og Botox er da det som er mest effektivt. Det settes da noen små stikk i ytterkant av øyeregionen.

 

Behandlingen

Botox settes med en tynn nål og gir lite ubehag. Effekten kommer etter noen dager og varer i 3-5 måneder.

Botox brukt til å fjerne rynker er nå den mest vanlige kosmetiske behandlingen i Norge og USA. I Norge har vi hatt erfaring med denne type behandling i 10 år og ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

 

Hva er Botox?

Botox er et registrert legemiddel, et renset protein, som injiseres i små volum i ansiktsmusklaturen for å få den til å slappe av, slik at linjene glattes delvis eller helt ut.

 

Botox ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt på rynkebehandling i USA i ca. 15 år. Middelet er registrert i over 100 land.

 

Behandlingen er den mest vanlige kosmetiske behandling i USA og i Norge. I Norge har vi hatt erfaring med denne behandlingen i 10 år.

 

Ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

 

Slik utføres behandlingen

Botox injiseres med en engangssprøyte med svært tynn nål, og behandlingen er skånsom og med lite ubehag.

Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man imidlertid ikke gni eller massere det området som er behandlet.

Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før Botox begynner å virke, og inntil 10 dager før man får full effekt.

Områder man kan behandle

Følgende områder er det vanlig å behandle med Botox:

 

Glabella: sinterynken, mellom øyenbrynene, er det området som aller oftest blir behandlet.

• Kråkeføtter: smilerynkene

• Panne: tversoverlinjene i pannen

 

Hvor lenge varer effekten av behandlingen?

En fordel med behandlingen er at effekten er forbigående. Effekten varer i gjennomsnitt 3-5 måneder etter første gangs behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne og gjenta behandlingen 2-3 ganger i året.. Resultater fra vitenskapelige studier med Botox brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.