Plasmapen

Plasmapen

 

Plasma-pen, også kalt fibroblast eller andre varianter med ordet "plasma" i seg, er et alternativ til både nåler og skalpell.

 

Med ny og innovativ plasmateknologi kan Plasma-pen benyttes til oppstramming og løft av øyelokk, utglatting av linjer og dypere rynker, fjerning av pigmenteringer, arr, tatoveringer, føflekker, vorter og keloider.

Apparatet har blitt sammenlignet med laser og er anbefalt for de som vurderer å gå til kirurg.

Det er en overflatebehandling som ved bruk av en elektrode produserer en såkalt «plasma flash», som minner om en liten gnist. Man skaper en kontrollert og liten skade på huden i form av små, lukkede sår. Lyset ledes fra elektroden til huden, for eksempel på hver side av en rynke, slik at huden trekker seg sammen og får et løft.

Resultatet ses umiddelbart uten å skape åpne sår eller blødning under behandlingen da man kun jobber i det øverste hudlaget.

 

Man vil se en umiddelbar forbedring ved at vevet hever seg. Etter et par dager vil det synke litt, før hudens fornyelse setter i gang og vevet løfter seg igjen. Små sårskorper oppstår etter behandlingen, men disse vil forsvinne etter ca 5-7 dager. Når sårskorpene forsvinner, kan huden fremdeles være litt rød og sensitiv. Dette er helt normalt.

Så lenge sårskorpene er synlige, skal ikke huden sminkes.

 

Kontraindikasjoner og forsiktighetsregler:

*Dersom du har betennelse i det området du ønsker behandlet.

*Overfølsomhet for hyaluronsyre.

*Ved bruk av blodfortynnende medisiner, eller medisiner som gjør koaguleringen tregere.

*Dersom du er gravid eller ammer.

*Dersom du tidligere er behandler med permanente fillers i det område som du ønsker behandlet.

* Selv om noen mørkere hudtyper er egnet for denne behandlingen, er det ikke anbefalt. Dette er fordi det er en høyere risiko for hyperpigmentering (mørke flekker) eller hypopigmentering (lyse flekker).

 

Behandlingen utføres hos vår sykepleier, som også vil veilede deg om hvor mange behandlinger du trenger i salong og etterbehandling hjemme.